Otok Hvar – jedan od najljepših otoka

Kada spojite djevičanske mirne uvale, drevne gradove na obali, pitoma sela u unutrašnjosti, obilje sunca te zamamne mirise lavande, maslina i vina dobili ste jadranski biser- otok Hvar, koji je često proglašavan jednim od najljepših otoka svijeta.

Hvar je najsunčaniji hrvatski otok s prosječno 2 726 sunčanih sati godišnjeStarogradsko polje najbolje je očuvana antička podjela zemljišta na Sredozemlju, Hvarsko kazalište prvo je javno kazalište u Europi, a Stari Grad se smatra najstarijim gradom u Hrvatskoj.

Poput pravog mediteranskog teatra grad Hvar će vas privući svojim mondenim statusom, u magičnim uličicama Starog GradaJelse Vrboske osjetit ćete pravu atmosferu Jadrana, a kroz neutabane staze možete otkriti sve ljepote hvarskog svemira i svu divljinu pitoresknih plaža.

Otok Hvar, kralj među dalmatinskim otocima, poznat je od antike po svom vaznom strateškom i nautičkom polozaju, bogatstvu slojevitosti povijesnih razdoblja, kulturnim i prirodnim spomenicima i knjizevnosti. 

Zahvaljujući blagoj klimi, toplim zimama i ugodnim ljetima, domaćin je brojnim gostima, znanstvenicima i putnicima namjernicima koji su privučeni raskošnom mediteranskom prirodom, bogatom tradicijom i noćnim životom. Hvar se danas smatra jednim od deset najljepših otoka na svijetu.

Dok odvojenost od obale ponekad može biti hendikep, takodjer pruža i zaštitu od tvorničkih dimnjaka, gužvi na cestama i sličnih stvari koje nažalost dolaze s civilizacijom. Umjesto toga, tu su prostrana polja lavande, drevna stabla maslina i vinogradi, u jedinstvenoj harmoniji čovjeka i prirode.

Tu su vino i masline, pa će oni koji se žele približiti prirodi, radije otići u malu Hvarsku konobu, nego u najluksuzniji restoran. Probat će pravo domaće vino, umjesto čuvenog šampanjca, zapjevat će staru otočku pjesmu i zaboraviti na svakodnevnu rutinu. Tijekom vremena i života na otoku, tu se sačuvala oaza kulture, svjedočanstvo identita. 

Pozivamo vas da istražite ponudu nekretnina na otoku Hvaru. Apartman na Hvaru, kuća na Hvaru ili zemljište za gradnju na Hvaru- nećete pogriješiti, uživati ćete jednako!

Bez obzira što volite, ovdje ćete pronaći; noćni život i arhitektura kozmopolitskog grada Hvara, izleti brodom na Paklene otoke, pješčane plaže kraj Jelse, spoj antike i modernog u Starom Gradu, rajske plaže ispod  borovih šuma Zavale, egzotiku južnih padina otoka u mjestima Ivan Dolac,  Sveta Nedjelja i Milna, ambijent “male Venecije” u Vrboski, vožnja kroz polja lavande kraj Gdinja, Zastražišća i Bogomolje, mirne skrivene uvale oko Sućurja, djelić je doživljaja koji vas čeka.

Bogato kulturno i povijesno naslijeđe Hvara koje datira od prethistorijskih vremena, jedinstvena gastronomija, prekrasne plaže i uvale, kristalno čisto more i ljubaznost domaćeg puka su garancija zbog čega vrijedi razmisliti o kupnji nekretnine na ovom otoku.