Kamena kuća s pogledom na more, Sutivan, Brač

750000€

AT8859

ID Nekretnine

Kuća

Vrsta nekretnine

274

535

Okućnica m²

1971

Godina izgradnje

4

Sobe

2

Kupaonice

Opis

Prodaje se predivna kamena kuća s pogledom na more u Sutivanu na otoku Braču koja se nalazi 100m pješačke udaljenosti od šljunčane plaže.

Ova bračka ljepotica izgrađena je 1971. godine i do danas je zadržala ljepotu i autentičnost dalmatinske kuće. Kamen kojim je obložena neizostavni je vječni materijal utkan u povijest Brača.

Od bračkoga kamena izgrađeni su Parlament i Novi dvor u Beču, Reichstag u Berlinu, Parlament u Budimpešti te Namjesnička palača u Trstu. Brački kamen krasi šibensku i trogirsku katedralu, ali i katoličku katedralu u Liverpoolu, a mnogi tvrde da je baš od bračkoga mramora izgrađena i Bijela kuća u Washingtonu.

Kuća se prostire na dvije etaže međusobno povezane unutarnjim kamenim stepenicama, prizemlje i kat, ukupne površine 274m2 a nalazi se na zemljištu od 670m2.

U prizemlju se nalaze jedna spavaća soba i kupaonica te mala ostava, dok su na katu 3 spavaće sobe, kuhinja, kupaonica, dnevni boravak s izlazom na veliku terasu s pogledom na more kao i ljetna kuhinja.

Kuća ima 4 prostrane spavaće sobe, dvije kupaonice, ostavu, kuhinju, blagovaonicu i prostrani dnevni boravak s izlazom na veliku terasu s koje se pruža prekrasan pogled na more. Na terasi se nalazi roštilj koji je neizostavan dodatak za mediteranski stil života.

Kuću krasi održavana okućnica od čak 535m2 koja pruža privatnost i bezbroj mogućnosti poput gradnje bazena, sunčališta, ljetne kuhinje i slično a sve prema vlastitim željama.

Kuća ima parking a prilaz je asfaltna cesta i popločan put.

Kuća se grije i hladi pomoću više klima uređaja, postavljeni PVC prozori.

Lokacija kuće pruža iznimno ugodan boravak na našem najvišem otoku Braču. Jutarnja buđenja započinju s pogledom na more i miris bilja iz vrta. Predivna šljunčana plaža s kristalno čistim morem udaljena je 2 minute hoda. Večernja druženja na terasi s roštiljem i pogledom na more daju zaista neprocjenjive i nezaboravne trenutke zbog kojih nikada nećete poželjeti napustiti ovu kuću.

Vlasništvo je uredno, kuća posjeduje uporabnu dozvolu.

Kontaktirajte nas za pregled ove zaista neprocjenjive nekretnine.

Sutivan, ili kako ga njegovi mještani zovu Stivan, smjestio se na sjeverozapadnom dijelu otoku Brača. Građevine Sutivana datiraju još iz doba Dioklecijana. Mjesto je dobilo ime po crkvici Sv. Ivana Krstitelja koja je sagrađena na temeljima starokršćanske bazilike iz 6. st. Renesansne palače, ljetnikovci u baroknom stilu uz tipične dalmatinske kamene kuće čine vizuru ovog mjesta neodoljivom. Sutivan je poznat po svojoj gostoljubovosti i brojnim šljunčanim plažama na kojima mnogi pronalaze mir opuštajući se uz mirise Mediterana i uživajući u kristalno čistom moru. Brojne uređene staze koje vode kroz drevne maslinike i vinograde pružaju mogućnosti razonode, kako za pješake, tako i za bicikliste. Svakog srpnja u Sutivanu se održava festival ekstremnih sportova „Vanka regule“, koji je već postao svjetski poznat. Festival garantira dobru zabavu kako natjecateljima, tako i navijačima, ali i svima onima koji se tada slučajno zateknu u Sutivanu. Atraktivno izletište u nepostednoj blizini Sutivama je Park prirode Sutivan. 
Kako i kaže natpis na pročelju jednog ljetnikovca u centru Sutivana OSTIVM NON HOSTIVM, vrata ovog pitomog dalmatinskog mjesta otvorena su svim prijateljima, stoga dođite u Sutivan i uživajte u gostoljubivosti njegovih domaćina.

Lokacija

Splitsko-Dalmatinska

Županija

Brač

Grad

Sutivan

Kvart / Općina

Kontakt