Novouređena kuća s pogledom na more, Vis, 250m2

500000€

AT87586

ID Nekretnine

Kuća

Vrsta nekretnine

252

4

Sobe

4

Kupaonice

Opis

Prodaje se prekrasna, novouređena kuća smještena u centru Visa na otoku Visu. Kuća se nalazi 30m udaljena od Rive i mora a samo 300 metara od plaže. Iz kuće se pruža prekrasan pogled na more.

Kuća se sastoji od prizemlja, 2 kata i stambenog potkrovlja ukupne površine 250m2.
Kuća ima unutarnje stepenice koje povezuje sve etaže.

U prizemlju se nalazi poslovni prostor ukupne površine 63m2. Namjena prostora je bila poslovna a budući vlasnik ga može preurediti u apartman ili sobe za najam. 
Na prvom katu se nalaze dvije sobe, svaka sa svojom kupaonicom i wc-om ukupne površine 55m2. Sobe se mogu samostalno iznajmljivati.
Na drugom katu se nalazi jednosobni apartman s kuhinjom, velikim dnevnim boravkom i blagovaonicom, spavaća soba i kupaonica s wc-om ukupne površine 55m2.
U visokom potkrovlju se nalazi apartman s kuhinjom, velikim dnevnim boravkom i blagovaonicom, spavaća soba, kupaonica s wc-om i balkon 9m2 s kojeg se pruža predivan pogled. Apartman je ukupne površine 55m2.

U cijenu kuće uračunat je i namještaj i oprema.
Kuća je zbog svog položaja i uređenja iznimno atraktivna. 

Vlasništvo je uredno.

Riblja tržnica udaljena je 50 metara. Do najbliže trgovine prehrambenih proizvoda te kafića i restorana ima 100 metara, dok se zelena tržnica nalazi na udaljenosti od 200 metara.

Nogometno, košarkaško i odbojkaško igralište te tereni za tenis i badminton smješteni su na 200 metara od objekta. Kula Perasti i lokalitet drevnog grčkog grada Isse također se nalaze u blizini.

Autobusno stajalište udaljeno je 100 metara. Trajektna luka Vis, iz koje polaze linije do Splita, grada u kojem je smještena Dioklecijanova palača pod zaštitom UNESCO-a.

Otok Vis pripada jadranskom tipu sredozemne klime vrućih i suhih ljeta te blagih i vlažnih zima.

Vis je oduvijek bio grad, a mnogi ne znaju da je Vis jedno kratko vrijeme bio i država. U njemu je početkom 19. stoljeća živjelo 12.000 ljudi, pridošlih iz cijele Europe, tako da se u viškom govoru pored izvedenica iz venecijanskog dijalekta, mogu naći i riječi engleskih, francuskih, njemačkih pa čak i mađarskih korijena.

Za razliku od Hvara ili Korčule, grad Vis je oduvijek bio okrenut kopnu i otvoren za sve što s njega doplovi, a njegova luka i danas pruža utočište mnogim ribarima i moreplovcima, izgubljenim istraživačima i ostalim avanturistima.

Tako su i Grci Sirakužani našli višku luku da ih podsjeća na dom. Pjesnici Hvarani izgradili su Kut da ih sa zapada zimi sunce miluje. Suprotno njima, viški su težaci podigli Molu bondu i Mijurovac, da ih sa istoka sunce zorom budi. Nakon što su Englezi utvrdili brda oko uvale, vrijedni Austrijanci podigli su Batariju da grad napokon spoje u cjelinu.

Prođete li početkom kolovoza starom cestom prema Visu, on će vas podsjetiti na velegrad. Njegovo blještavilo širi se s rive kao za Božić, okićeni jarboli svijetle cijelom uvalom, sve do gradskih periferija, odakle na sjeveru žmiga lanterna na otočiću Hostu.

Na zapadu poput prigradskog naselja svjetli uvala Stonca, uvijek nakrcana ribarskim brodovima i domaćim jedrilicama, dok se na istoku ljeska renesansni gradić Kut. Smirena idila Kuta ljetnu vrevu Luke susreće u Gospinoj Batariji.

Agencijska provizija 3%.

Lokacija

Šibensko- kninska

Županija

Vis

Grad

Vis

Kvart / Općina

Kontakt