Split i kupnja nekretnine u Splitu

Nema Splita do Splita, najluđi grad na svitu, grad najljepših žena, najboljih sportaša i najtalentiranijih glazbenika… Sve ćete to čuti o Splitu, toliko puta opjevanom srcu Dalmacije, biseru Mediterana. Split ima dušu- ima lice velikog grada, a srce malog mjesta u koje je svatko dobrodošao. Predstavljamo vam Split, najveći grad u Dalmaciji, drugi grad po veličini u Hrvatskoj, okružen planinama Mosor i Kozjak te brdom Marjan s kopnene strane, a otocima Brač, Hvar i Šolta s morske strane. Da ga potpuno upoznate svakako će vam trebati više dana, a kada ga upoznate, nikada ga nećete poželjeti napustiti.

Split je zasigurno jedan od najsigurnijih i naljepših gradova za život u Hrvatskoj. Grad povijesti, kulture, obrazovanja, sportaša, mladih, naših starih i ljubazan domaćin strancima.

Split je povezan brodskom i katamaranskom linijom s otocima Brač, Hvar, Šolta, Vis, Lastovo i Korčula ali i s Italijom. Trajektna luka nalazi se u samom centru grada kao i željeznički te autobusni kolodvor koji grad povezuju s ostatkom Hrvatske. Zračna luka nalazi se 23 km od centra grada a povezuje Split s ostatkom Svijeta.

Tko jednom dođe, uvijek se vraća. Ili ostane zauvijek!

Split je grad prijatelj djece. U Splitu ćete pronaći mnoštvo sadržaja za djecu ali i privatnu osnovnu i srednju školu Harfa International School koju djeca obožavaju. Nastava se održava na engleskom jeziku prema IB programu i zato je osim domaćem stanovništvu zanimljiv odabir strancima. Djeca vrlo brzo nauče hrvatski jezik koji potom uče svoje roditelje. Škola organizira cjelodnevni program uz mnoštvo aktivnosti za djecu.

Odrasli u Splitu rado ispijaju kavu na popularnoj Rivi gdje ih se može vidjeti svakog dana u velikom broju. Rado upoznaju nove prijatelje a kada jednom postaneš prijatelj sa Splićaninom, najbolji dio života tek počinje.

Splićani osim kave, jako vole posjećivati i družiti se sa svojim prijateljima. Ta druženja nisu rezervirana samo za vikende i to je ono što je najbolje od svega. U Splitu se koristi svaki slobodni trenutak za opuštanje i zabavu pa ako jednom otiđete kod svog prijatelja na roštilj, poželjeti ćete to činiti svakog dana. I zaista hoćete, jer će vas uvijek rado pozivati.

Split pruža mogućnosti rada u domaćim kompanijama, otvaranje vlastitog poduzeća ili život u Splitu a rad bilo gdje u Svijetu.

Najpopularnija mjesta za život u Splitu su Meje, Žnjan, Bačvice i Firule ali ni ostali kvartovi ne zaostaju kvalitetom života. A najvažnije je da su svi sigurni za život.

Obzirom da je Split izgrađen i nema slobodnih zemljišta za gradnju obiteljskih kuća, strane i domaće obitelji kupuju zemljišta u okolnim mjestima koja su nadomak Splita, a imaju odličnu povezanost i životne uvjete. Sa Splitom su brzom cestom povezani Solin, Klis, Kaštela, Trogir, Čiovo, Stobreč i Podstrana. Život u tim mjestima ima velikih prednosti ali i očaravajući pogled na Split, pogotovo u noćnim satima. Udaljenost je zanemariva- od 10 do 20 km.

Ukoliko kupujete nekretninu u Splitu i okolici, rado ćemo vam pomoći u pronalasku i stvaranju idealnog doma u kojem ćete graditi najljepše uspomene. Isto tako, ukoliko trebate savjet oko otvaranja poduzeća u Hrvatskoj, održavanja nekretnine dok vas nema, tu smo za vas. Pomoći ćemo u vam u svim koracima koji su vama nepoznati. I za kraj, samo da znate, mi smo Splićani s kojima ćete popiti kavu na Rivi, dogovoriti neki roštilj a možda i dva, tri….